Het toepassen van shockwave therapie

Heb je pijn en wordt er met behulp van echografie schade opgemerkt? Dan kan een fysiotherapeut besluiten om de Shockwave therapie toe te passen. Door het geven van shockwave impulsen wordt de bloedcirculatie wordt de bloedcirculatie en de stofwisseling in het pijnlijke of beschadigde gebied gestimuleerd. Het lichaam wordt zo geholpen om zichzelf te genezen. Wanneer is de toepassing van deze therapie effectief? Bij het behandelen van langdurige klachten aan de achillespees en bij de behandeling van langdurige schouderpijn. Ook kan shockwave therapie goed werken bij een hielsportblessure, een pijnlijke knieschijf of bij een tenniselleboog.

Chirurgische behandeling en geneesmiddelen zijn overbodig

Door het toepassen van shockwave therapie kunnen geneesmiddelen en een chirurgische behandeling overbodig worden. Het lichaam geneest zich dan immers zelf. Doorgaans duren de sessies bij deze behandeling slechts 20 minuten. De meeste mensen merken al na 3 tot 5 sessies dat het beter gaat. De pijn is verlicht. Bovendien pakt deze therapie niet de symptomen maar de oorzaken aan. De behandeling werkt preventief en helpt zeker om de kans op herhaling te voorkomen. Na enkele dagen kan jouw mobiliteit al verbeteren. Zelfs herstel van jouw mobiliteit is mogelijk.

Ouderen leren om soepeler te bewegen

Ouderen kunnen moeite hebben met bewegen. Die ouderen merken dat bepaalde bewegingen lastiger zijn dan in het verleden of pijn doen. Ouderen kunnen kiezen voor Fysiotherapie Den Bosch. Ouderen  die moeilijker lopen daan voorheen of last hebben van hun gewrichten kunnen geholpen worden. Ze kunnen leren om soepelerer te bewegen, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen.

Samenwerking met andere zorgprofessionals

Bij het ouderen helpen om hun problemen met bewegen te verminderen wordt er samengewerkt met andere zorgprofessionals. Om de behandeling te kunnen toespitsen op de zorgvraag van de ouderen laat de fysiotherapeut zich informeeren door de huisarts. Eventueel wordt er samengewerkt met revalidatie- of verpleeghuisartsen. In de weg naar herstel is goede communicatie met andere zorgprofessionals en met de ouderen van essentieel belang. Ouderen moeten aangeven welk gevoel ze ervaren in hun ledematen en welke bewegingen pijn doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *