Voordelen van kindercoaching

Als de coaching correct wordt uitgevoerd, kunnen de voordelen voor jonge kinderen talrijk zijn. Kinder coach den bosch zal jonge kinderen helpen bij het ontwikkelen van de levensvaardigheden en -kenmerken die nodig zijn om enkele van de moeilijkste uitdagingen en beslissingen in het leven te doorstaan ​​en op te lossen. Coach Den Bosch gaat niet over snelle oplossingen, maar over groei op de lange termijn.

Het coachen van jonge kinderen heeft vaak de volgende voordelen:

Helpt hen te beseffen dat succes niet noodzakelijk gelijk staat aan geluk

Het behalen van de hoogste testscore, het winnen van een wedstrijd of het winnen van de eerste plaats in een sportevenement is een fantastisch gevoel en een opwindende ervaring! Maar zelfs volwassenen die alle prestatiehokjes lijken aan te vinken, zullen accepteren dat tevredenheid niet alleen afhankelijk is van winnen.

Leer onderscheid te maken tussen hun gevoelens en hun ervaringen

Afhankelijk van wat er aan de hand is, hoe moe ze zijn, of ze honger hebben, of zelfs als hun sap in de verkeerde kleurbeker werd geserveerd, ervaren kinderen overdag vaak een achtbaan van emoties.
Coaching helpt hen (en jij als ouder) om de bron van hun gevoelens te achterhalen en hen te scheiden van hun ervaringen. Dit kan vooral handig zijn als ze een wedstrijd verliezen of een slecht cijfer krijgen.

Het helpt bij de ontwikkeling van evenwicht en nieuwsgierigheid

Als kinderen ergens talent voor tonen, kunnen ze er gemakkelijk in meesleuren en hen inspireren om al hun aandacht aan dat ene ding te besteden – of het nu een sport, een muziekinstrument of een andere hobby is.
Kinderen nemen hun signalen van ons over en zullen altijd ons voorbeeld volgen. Coaching stimuleert balans, wat betekent dat hoewel het hebben van een passie, voor een ding, geweldig is, het hebben van een diverse reeks interesses en een verlangen om nieuwe dingen te leren op de lange termijn waardevoller zou zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *